2011. február 4., péntek

körtés-karamellás süti

hosszabb szünet után ismét jelentkezem. a múlt héten Madridban voltam, majd hamarosan arról is következik egy kis élménybeszámoló. ezt a körtés-karamellás sütit már többször elkészítettem - létezik belőle almás verzió is, azt is kipróbáltam.

a recept innen származik, egyetlen apró dolgot módosítottam csak. tapasztalatom szerint a másfél deci olaj helyett bőven elég fél deci is.


igazán finom íze van, szépen összeérnek az ízek. bár az én ízlésemnek kicsit túlságosan cukros...de legalább nem eszik belőle sokat az ember. ha almát használunk, vigyázzunk vele mert több levet enged mint a körte.

egy kis kiegészítés (majdnem elfelejtettem): alább látható a kakaós változat. a tészta ugyanúgy készül mint a karamellás-körtés süti esetében, csak egy evőkanál kakaót adtam hozzá és beletördeltem egy kevés étcsokit. ennek a verziónak természetesen már nem karamell van a tetején, hanem csokimáz.