imádom a sajtos sütiket, ehhez kétség sem férhet. a nosalty-n találtam ezt a sörkiflit, itt volt az ideje kipróbálni.
a kiflik formázásával komoly gondjaim vannak. sosem sikerülnek túlságosan szépre. most pont kapóra jött, hogy Nagyi benézett hozzánk...mert így egy profi adott nekem tippeket. igazából nem csak tippeket adott, hanem ő is formázta a kifliket. de hamarosan elkészítem az általam megformázott verziót is.
a mostani adag felére tettem a tetejükre is sajtot. legközelebb füstölt sajttal fogom kipróbálni.
2011. március 24., csütörtök
2011. március 13., vasárnap
sonkás miújság
ha jól emlékszem a korábbi blogomban már megjelent ez a süti vagy nem is tudom minek nevezzem. annak idején a tv paprikán láttam, Bede Robi készítette el.
nem túl nehéz recept, sőt...
ezért bátran ajánlom mindenkinek, érdemes kipróbálni.
hozzávalók: fagyasztott leveles tészta, sonka, hagyma, majoranna, só, kevés olaj, tojás a kenéshez, reszelt sajt
mennyiségeket szándékosan nem írtam, ízlés szerint lehet készíteni, meg ugye attól függően, hogy mekkora adagra is van szükség.
elkészítése: a leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, közben pedig nekiláthatunk a töltelék elkészítéséhez. a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. hozzáadjuk a szintén összevagdalt sonkát valamint megszórjuk majorannával és addig pirítjuk amíg a sonka szép színt nem kap.
amikor kiengedett, a leveles tésztát kis téglalap alakokra vágjuk és megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk. ha minden jól ment kis párnácskákat kellett kapnunk. én egy kicsi sóval meg szoktam szórni a tetejüket, valamint tojással is megkenem. utolsó mozzanatként pedig megszórom reszelt sajttal.
200fokra előmelegített sütőben 15-20perc alatt készre sülnek.
nem túl nehéz recept, sőt...
ezért bátran ajánlom mindenkinek, érdemes kipróbálni.
hozzávalók: fagyasztott leveles tészta, sonka, hagyma, majoranna, só, kevés olaj, tojás a kenéshez, reszelt sajt
mennyiségeket szándékosan nem írtam, ízlés szerint lehet készíteni, meg ugye attól függően, hogy mekkora adagra is van szükség.
elkészítése: a leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, közben pedig nekiláthatunk a töltelék elkészítéséhez. a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. hozzáadjuk a szintén összevagdalt sonkát valamint megszórjuk majorannával és addig pirítjuk amíg a sonka szép színt nem kap.
amikor kiengedett, a leveles tésztát kis téglalap alakokra vágjuk és megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk. ha minden jól ment kis párnácskákat kellett kapnunk. én egy kicsi sóval meg szoktam szórni a tetejüket, valamint tojással is megkenem. utolsó mozzanatként pedig megszórom reszelt sajttal.
200fokra előmelegített sütőben 15-20perc alatt készre sülnek.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)