2010. szeptember 3., péntek

kókuszos csirke

igazából kínai kaját szerettem volna főzni pár nappal ezelőtt, de végül ezt a receptet találtam. cayenne borsos, kókuszos csirke. gondoltam ezt ki kell próbálnom, főleg azért mert nem sokkal előtte vettem egy nagy adag cayenne borsot.

kicsit szkeptikus voltam a kókusz sült íze miatt, de félelmeim alaptalannak bizonyultak nem lett keserű a sütéstől.

nézzük mire is lesz szükségünk.

hozzávalók: 1 egész csirkemell, kukorica keményítő, só, őrölt bors, cayenne bors, 3tojásfehérje, kókuszreszelék

pontos mértékegységeket azért nem írtam mert erősen ízlésfüggő ki mennyire ízesíti a 'bundát'.

elkészítése: a csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk kb. 3-4órával az elkészítése előtt. ettől nem szárad ki sütés közben az aprócska hús, sokkal puhább, finomabb lesz. innentől kezdve ugyanúgy járunk el mint a mezei rántott hús esetében: a keményítőt, sót, borsot és cayenne borsot összekeverjük egy tálban, ez lesz az első, a 'lisztes' fázis. második fázisként a tojásfehérjéket egy másik tálba teszem, ezt gondolom nem kell magyaráznom. az utolsó fázis pedig a kókuszreszelék lesz. jöhet is a mártogatás a fent említett sorrendben.
mivel elég sok hús volt, én előre bemártogattam mindet.
egy serpenyőben olajat hevítettem, majd közepes lángon pár perc alatt a húsok mindkét oldalát aranybarnára sütöttem. ha valaki nem sajnálja az olajat akkor nyugodtan sütheti mélyebb edényben, több olajjal és akkor nem kell forgatni a húsokat.
barna rizzsel, zöldborsóval és zöldbabbal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése